Bylinková omeleta plná energie a vitamínů
Pod pojmem bylinky si obvykle představíme petrželku, libeček, tymián, bazalku, dobromysl, mateřídoušku nebo saturejku, majoránku či květy měsíčku. Pro naše potřeby a dobrou jarní omeletku však půjde o první jarní zelené rostliny, které jsou přímo nabité energií, enzymy a vitamíny. Patří k nim například polníček kozlíček (zjednodušeně salát polníček), mladý špenát, lebeda, česnáček, medvědí česnek, listy mladého kerblíku, merlíkové listy i řeřicha. A také mladé lístky kopřivy. Do této kategorie se dále řadí výhonky hořčice, šruchy i rokety. Tyto časně se objevující zelené poklady flóry patří k těm nejlepším potravinám, jež dokáží zahnat jarní únavu a splín. Posílíme jimi imunitu, tělu dodáme po zimě prospěšné živiny v té nejčerstvější formě. Mnoho řetězců, které zároveň odebírají naše vajíčka, se do své nabídky snaží tyto suroviny zařadit. Našli byste je však spíše mezi zeleninou, nejspíše v oddělení salátů.