Provokativně dobrá sekaná s vajíčky a kadeřávkem

 MG_8900-1aÚnor se řadí k měsícům, které přejí zabijačkovým hodům. My jsme si pro vás vymysleli jednu inovaci, kterou oceníte na zabijačkové tabuli i mimo ni. A navíc si nebudete muset vyčítat, že jste si dali něco opravdu dobrého, protože v tomto receptu figuruje rovněž dostatek vlákniny, na kterou je bohatý skutečný evergreen mezi zimními zeleninami. Kadeřávek.

Suroviny:
• 500 g mletého či sekaného vepřového masa (ideální je kombinace bůčku a plecka)
• 500 g mletého či sekaného hovězího masa
• 350 g nasekaného spařeného kadeřávku
• 4 nožičky debrecínských párků
• 8 plátků slaniny
• 4 vejce Farmářský výběr uvařená naměkko
• 2 vejce Farmářský výběr na spojení masové hmoty
• 1 menší cibule
• 3 stroužky česneku
• 2-3 čajové lžičky sušené majoránky
• sůl
• pepř
• strouhanka podle potřeby
• vlažná voda podle potřeby
• tuk (olej či sádlo)

Postup:
Dáme si uvařit 4 vejce natvrdo. Mezitím do mísy vložíme maso a kadeřávek. Nakrájíme cibuli najemno a chvilku necháme zpěnit na oleji či sádle. Poté přidáme do mísy. Doplníme prolisovaným nebo se solí utřeným česnekem. Přisypeme majoránku, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme dvě rozklepnutá vejce. Hmotu ručně zpracováváme, aby se díky teplu lépe spojila. Pokud se propojit nechce, přilijeme teplou vodu (rozhodně ne horkou). Pokud je konzistence sekané příliš tekutá, zahustíme strouhankou. Na závěr v míse sekanou několikrát zprudka hodíme. Je to trik našich babiček, díky kterému bude směs ingrediencí nečekaně jemná.

Uvařená vejce oloupeme. Párečky zabalíme do slaniny. Ze třetiny masové hmoty si uděláme na pekáči „podstavec“ a na něj poklademe vejce do řady. Po stranách přidáme párečky ve slanině. Zbylými dvěma třetinami podstavec s náplní zakryjeme a ručně dotvarujeme do šišky. Povrch potřeme vodou nebo bílkem.

Vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 °C a pečeme asi 50-60 minut.

Podáváme s vařenými brambory a nakládanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Přejeme vám dobrou chuť!