Indiánská vejce jako pochoutka nejen pro gurmány

IMG 0026Indiánská vejce jsou raritou na našem trhu. Získávají si náklonnost českého spotřebitele. Kdo je jednou ochutnal, zůstává jim věrný. Proč jsme tento produkt před několika lety zařadili ve firmě OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o. do svého portfolia, přiblížil Ing. Tomáš Milich, jednatel společnosti.

Číst více

Střídmě z bohatého stolu

DSC 0043-1-aMódním trendem se staly debaty o tom, co jíst, co je zdravé a co není, že hřešit v cukrárně občas nevadí, ale také o tom, kolik bychom měli vážit, měřit v pase, zda cholesterol v krvi vůbec o něčem vypovídá či nikoli, zda ta či ona zelenina v té nebo jiné podobě je pro čerpání minerálů a vitaminů vohdnější... Také se čím dál častěji mluví o tom, že průmyslově zpracované potraviny jsou pro tělo jedem, naopak pití zelených smoothi všelékem, že pivo je jedinečný iontový nápoj, na druhé straně nosič nadbytečných kilogramů. Jak všechny informace vnímat a jak je zpracovat, aby se v nich člověk vyznal? Jak korespondují s životním stylem, který se hodně za posledních 50 let změnil? Na názor jsme se zeptali odbornice na výživu prof. Jany Dostálové z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a předsedkyně Hodnotitelské komise soutěže Česká chuťovka:

Číst více

Vejce z OVUSu: přísná kritéria a standardy

CísařV médiích se tu a tam objeví informace, jak nehumánně si počínají čeští velkochovatelé drůbeže a producenti vajec. Jak slepice trápí, jak jdou proti zákonům přírody. Nostalgie venkovských dvorků se slepicí a kohoutkem pohádkově násobí chaos v hlavách lidí a ze zemědělců a potravinářů stávají se málem zločinci ve velkém. Ve snaze vysvětlit některé okolnosti jsme položili pár otázek MVDr. Zdeňku Císaři, řediteli odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví 2 z Krajské veterinární správy SVS pro Středočeský kraj:

Číst více

Když začnou růst houby, stoupá poptávka po vejcích

mushrooms-2162100 1920Je to zvláštní zákonitost. Jakmile začnou chodit lidé z lesa s košíky plnými hub, úměrně tomu začne stoupat v České republice spotřeba vajec. V OVUSu si to vysvětlujeme tak, že náš národ miluje jak houby, tak vejce. Není o tom pochyb. Důkazem této unikátní symbiózy může být i čtyřhvězdičkový hotel Horizont v Krkonoších. Ten proslul mezi fajnšmekry jak podzimním houbově laděným jídelníčkem, v němž samozřejmě figuruje i nezbytné vejce, tak svými jedinečnými bohatými snídaněmi, v nichž vajíčka kralují taktéž, a to v různých obměnách. Ředitel hotelu Ing. Karel Rada má pro vás malé pozvání:

Číst více

Webové stránky se brzy dočkají inovací

coffee-2425303 1920Online prostředí přináší nekonečné možnosti. Toho jsme si v OVUS vědomi a také proto jsme se před několika lety rozhodli, že se pustíme do webové prezentace, která bude milá a hravá. Vznikala současně s naším logem, které dobře znáte a které rovněž zdobí náš newsletter. Vizuální identita je tím prvním, co člověka, zákazníka, zájemce osloví. Ale s tím, jak přichází nové nápady či myšlenky, jak se lidé mění a jsou stále více v kontaktu se všemi online technologiemi, i my se chystáme na rozličná vylepšení. Větší prostor na webu dostane celý sortiment našich exkluzivních vajíček, která nově spadají pod řadu OVUS Premium. Jedná se tedy o Indiánská vejce, vejce Moravia a Farmářský výběr. Těšit se můžete také na hravější grafiku.
Číst více