Vejce v hotelu

u clarion_5_2011_19-nlNejen ve výživě mají vejce své unikátní postavení. Informacemi o tom, jak jsou lidskému organismu prospěšná, kolik jich denně spořádat nebo jaké množství vitaminů a živin mají, se to na internetu jen hemží stejně jako rozmanitými recepty. Jak je to však s vejci v hotelu? Kolik se jich zužitkuje a co vše se z nich připravuje? Za odpovědí jsme se vypravili do pražského čtyřhvězdičkového Clarion Congress Hotel Prague k šéfkuchaři Miroslavu Soukupovi. Jeho kuchyně je vyhlášená a kdo jednou v tomto hotelu byl, potvrdí, že se zde vaří skutečně skvěle:

Číst více

Naše vajíčka opět zvítězila

PB290049-nlŽe vajíčka patří k lahůdkám dne všedního i svátečního, o tom bychom vás nemuseli dlouho přesvědčovat. Výsledky prestižního klání chuti to potvrzují. Společnost OVUS – podnik živočišné výroby, spol. s r. o. přihlásil své výrobky do prestižní soutěže o Dobrý tuzemský potravinářský výrobek – Česká chuťovka již poněkolikáté. V uplynulých letech uspěl a jinak tomu nebylo ani letos. Ukazuje to, že vejce mají nezastupitelné místo v našem jídelníčku, a to napříč generacemi. S pocity, jak ocenění v OVUS vnímají, se podělila Věra Chodová, šéf procesů kvality:

Číst více

Vánoční pečení je hřejivým rituálem domova

christmas-stollen-1084954 1920Chodba vonící po vanilce, kuchyně po skořici, veranda naplněná laškovně se vznášejícím aroma ořechů. Na tuto podobu prosince, adventních dní se v OVUS velice těšíme. Věříme totiž, že se všichni blízcí semknou a obklopí tím krásným, lahodným a především drahocenným. Prosinec představuje kouzelné období, které přeje výjimečným zážitkům, jež se rodí ze zdánlivě obyčejných chvilek. Mezi ně patří i pečení cukroví, vánočky či štoly.

Číst více

Pro velkoodběratele: od školních jídelen po nemocnice

IMG 0026Vejce mají v našem jídelníčku nezastupitelnou roli. Nejen s ohledem na tradice, zvyklosti, významnou výživovou hodnotu vajec prověřenou staletími, dostupnost či fantastické receptury významných kuchařů či gurmánů. Obdivuhodná je i chuť této „všední“ potraviny, již objevujeme vlastně po celý život. Ať jsou to vajíčka vařená na měkko, ať konzumujeme vejce jako součást zeleninových nákypů, salátů, ať mlsáme palačinky, piškoty, nádivky. Vajíčka připravujeme doma, ale s radostí si je dáme i v restauraci, jako svačinu na výletě, často po nich sáhneme na rautovém stole plném jiných dobrot.

Číst více

Když se zajímáme o to, co jíme

CísařSložení potravin je živé téma, které zajímá stále větší díl populace. Snažíme se jíst zdravěji, vracíme se k darům přírody, odmítáme konzumovat nadmíru tuků, cukrů i chemikálií. Zkoumáme názory na výživu, které se prudce mění. Jako pomocníky máme informace, které vycházejí z kontrolních orgánů, například Státní veterinární správy.

Ředitele odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví 2 Krajské veterinární správy SVS pro Středočeský kraj MVDr. Zdeňka Císaře jsme se zeptali:

Číst více