Střídmě z bohatého stolu

DSC 0043-1-aMódním trendem se staly debaty o tom, co jíst, co je zdravé a co není, že hřešit v cukrárně občas nevadí, ale také o tom, kolik bychom měli vážit, měřit v pase, zda cholesterol v krvi vůbec o něčem vypovídá či nikoli, zda ta či ona zelenina v té nebo jiné podobě je pro čerpání minerálů a vitaminů vohdnější... Také se čím dál častěji mluví o tom, že průmyslově zpracované potraviny jsou pro tělo jedem, naopak pití zelených smoothi všelékem, že pivo je jedinečný iontový nápoj, na druhé straně nosič nadbytečných kilogramů. Jak všechny informace vnímat a jak je zpracovat, aby se v nich člověk vyznal? Jak korespondují s životním stylem, který se hodně za posledních 50 let změnil? Na názor jsme se zeptali odbornice na výživu prof. Jany Dostálové z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a předsedkyně Hodnotitelské komise soutěže Česká chuťovka:

Číst více

Vejce z OVUSu: přísná kritéria a standardy

CísařV médiích se tu a tam objeví informace, jak nehumánně si počínají čeští velkochovatelé drůbeže a producenti vajec. Jak slepice trápí, jak jdou proti zákonům přírody. Nostalgie venkovských dvorků se slepicí a kohoutkem pohádkově násobí chaos v hlavách lidí a ze zemědělců a potravinářů stávají se málem zločinci ve velkém. Ve snaze vysvětlit některé okolnosti jsme položili pár otázek MVDr. Zdeňku Císaři, řediteli odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví 2 z Krajské veterinární správy SVS pro Středočeský kraj:

Číst více

Když začnou růst houby, stoupá poptávka po vejcích

mushrooms-2162100 1920Je to zvláštní zákonitost. Jakmile začnou chodit lidé z lesa s košíky plnými hub, úměrně tomu začne stoupat v České republice spotřeba vajec. V OVUSu si to vysvětlujeme tak, že náš národ miluje jak houby, tak vejce. Není o tom pochyb. Důkazem této unikátní symbiózy může být i čtyřhvězdičkový hotel Horizont v Krkonoších. Ten proslul mezi fajnšmekry jak podzimním houbově laděným jídelníčkem, v němž samozřejmě figuruje i nezbytné vejce, tak svými jedinečnými bohatými snídaněmi, v nichž vajíčka kralují taktéž, a to v různých obměnách. Ředitel hotelu Ing. Karel Rada má pro vás malé pozvání:

Číst více

Webové stránky se brzy dočkají inovací

coffee-2425303 1920Online prostředí přináší nekonečné možnosti. Toho jsme si v OVUS vědomi a také proto jsme se před několika lety rozhodli, že se pustíme do webové prezentace, která bude milá a hravá. Vznikala současně s naším logem, které dobře znáte a které rovněž zdobí náš newsletter. Vizuální identita je tím prvním, co člověka, zákazníka, zájemce osloví. Ale s tím, jak přichází nové nápady či myšlenky, jak se lidé mění a jsou stále více v kontaktu se všemi online technologiemi, i my se chystáme na rozličná vylepšení. Větší prostor na webu dostane celý sortiment našich exkluzivních vajíček, která nově spadají pod řadu OVUS Premium. Jedná se tedy o Indiánská vejce, vejce Moravia a Farmářský výběr. Těšit se můžete také na hravější grafiku.
Číst více

Jak obarvit vajíčka s pomocí přírodních surovin a tím, co máte v kuchyni


egg-2162277 1920Pokud hledáte inspiraci, jak si letos zkrášlit Velikonoce barevnými vajíčky, máme pro vás několik tipů. Budeme věrní trendu přírodního barvení a dáme také prostor dětské kreativitě. Barevná vajíčka symbolizují, že šeď chladného období pomíjí a brzy přijde na řadu pestrá paleta jara se všemi nádhernými květinami, bující trávou a přírodou v rozpuku. Doufáme tedy, že si s námi užijete chvilku u vlastního jednoduchého Velikonočního DIY projektu!

Číst více